Η ιστορία της Clean Attika είναι συνυφασμένη με το σινεμά. Όχι όμως με τον τρόπο που μπορεί να σκέφτεται κάποιος. Η ιστορία της δεν έγινε σενάριο σε κάποια κινηματογραφική ταινία ούτε οι άνθρωποι της έπαιξαν σε κάποια εισπρακτική επιτυχία.

Η σχέση της εταιρίας καθαρισμού Clean Attika με τον κινηματογράφο είναι μια σχέση που σφράγισε την ίδια την ίδρυση της εταιρίας και έκτοτε συνεχίζει να κρατά πολλά χρόνια περνώντας από διάφορα κύματα. Ξεκίνησε από την Odeon, συνέχισε με την Spentzos Films και έφθασε στο σήμερα με την αναδυόμενη πλατφόρμα Cinobo.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η ίδρυση της Clean Attika

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πολυσχιδής Δημήτρης Μπακούσης και μετέπειτα ιδρυτής της Clean Attika, δέχτηκε μια πρόταση να αναλάβει τον καθαρισμό των κινηματογραφικών αιθουσών της Odeon Entertainment. Πως όμως έφθασε ως εκεί;

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν ο Δημήτρης Μπακούσης εργαζόταν σε διάφορες δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην. Σε μια από αυτές τις δουλειές η μοίρα τον έφερε σε έναν από τους κινηματογράφους της Odeon. Εκεί πρόσφερε για λίγο καιρό τις υπηρεσίες του και η δουλειά του εκτιμήθηκε από τους υπεύθυνους του κινηματογράφου. Έτσι όταν λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι άρχισαν να μην νιώθουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες καθαρισμού του κινηματογράφου, πρότειναν στον Δημήτρη Μπακούση να αναλάβει.

Αρχικά διστακτικός, μιας και γνώριζε ήδη το προσωπικό του κινηματογράφου και δεν ήθελε να δημιουργήσει οποιοδήποτε θέμα, αποφάσισε τελικά να δεχτεί την πρόταση. Αυτή η συμφωνία σηματοδότησε την απαρχή μιας μοναδικής συνεργασίας, μιας επαγγελματικής και ανθρώπινης σχέσης που κράτησε για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

ODEON logo

Clean Attika και Odeon: Πάνω από 20 Χρόνια Συνεργασίας

Για πάνω από δύο δεκαετίες, από το 1995 έως το 2022, η Clean Attika ήταν υπεύθυνη για τον καθημερινό τακτικό καθαρισμό των αιθουσών της Odeon που ανέρχονταν στις 6-7 στην Αθήνα.

Σε αυτούς τους κινηματογράφους, στο παρασκήνιο και πίσω από φώτα της προβολής ταινιών, το προσωπικό της Clean Attika εργαζόταν ανελλιπώς για περισσότερα από 20 χρόνια για να διατηρεί καθαρούς τους χώρους των αιθουσών και να ενισχύσει την ατμοσφαιρική διασκέδαση που πρόσφεραν στο σινεφίλ κοινό οι αίθουσες της Odeon.

Για πάνω από 20 χρόνια, η Odeon παρέμεινε πιστός πελάτης της Clean Attika. Με την μακρόχρονη αυτή επιλογή της και τη διαρκή “ψήφο εμπιστοσύνης” που έδινε στην ίδια εταιρεία καθαρισμού μαρτυρούσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ισχυρή σύνδεση μεταξύ μιας εταιρείας δεσμευμένης στην ποιότητα και του λαμπερού κόσμου του κινηματογράφου.

Clean Attika και Spentzos Films: Μια Σχέση Πεπρωμένουspentzos logo

Η “καρμική” σχέση της Clean Attika με την βιομηχανία του κινηματογράφου συνεχίστηκε και σημαδεύτηκε από μια ακόμη πολύχρονη συνεργασία με μια εταιρία κολλοσσό στο είδος της.

Πρόκειται για την Spentzos Films, η οποία εμφανίστηκε κυριολεκτικά στον δρόμο του Δημήτρη Μπακούση, κάποια χρόνια πριν. Μια μέρα και καθώς ο ιδρυτής της Clean Attika οδηγούσε, έπεσε μπροστά του ένα ρολό κινηματογραφικής ταινίας από ένα φορτηγάκι που έγραφε Spentzos Films.

Η ευσυνειδησία του τον οδήγησε στα γραφεία της εταιρίας όπου και παρέδωσε στους ιδιοκτήτες της το χαμένο ρολό. Εκείνοι, αναγνωρίζοντας την ευγενική χειρονομία και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του Δημήτρη Μπακούση του έδωσαν μια ευκαιρία για επαγγελματική συνεργασία.

Και έτσι ξεκίνησε μια νέα επαγγελματική σχέση η οποία επεκτάθηκε στην πορεία και περιελάμβανε όχι μόνο τον καθαρισμό των γραφείων της Spentzos Films αλλά και όλους τους χώρους των θερινών και χειμερινών κινηματογράφων που έχει και διατηρεί στην Αθήνα η θρυλική εταιρεία παραγωγής.

Αυτή η ιστορία έρχεται να υπογραμμίσει το ισχυρό πεπρωμένο της Clean Attika με τον κινηματογραφικό κόσμο. Από την ίδρυσή της η πορεία της σφραγίστηκε με μεγάλες συνεργασίες από τον χώρο του σινεμά.

cinobo logoΑλλαγή Σκυτάλης και Ξανά στο Σινεμά με την Cinobo

Και ενώ η επιτυχημένη ιστορία της εταιρείας συνεχίζεται, το 2020 με την εμφάνιση της πανδημίας τα πράγματα παίρνουν μια νέα τροπή. Ο Δημήτρης Μπακούσης, ο ιδρυτής της Clean Attika και η επί χρόνια κινητήριος δύναμη πίσω από την εταιρεία, αποφάσισε να δώσει την σκυτάλη στην νέα γενιά.

Είναι τότε που τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει η κόρη του φέρνοντας νέο αέρα στην διοίκηση και τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας για το μέλλον.

Παράλληλα, στο κινηματογραφικό τοπίο της Αθήνας κάνει την εμφάνιση της μια νέα πρόταση, η αναδυόμενη πλατφόρμα Cinobo, η οποία λίγο αργότερα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Clean Attika.

Και πράγματι ενώ το 2023, πέφτει η τελευταία αυλαία για τους κινηματογράφους Odeon Opera, η Clean Attika μέσα σε μόλις οκτώ μήνες εγκαινιάζει την συνεργασία της με την Cinobo και βρίσκεται ξανά, για άλλη μια φορά στην καρδιά του κινηματογραφικού κόσμου, καθαρίζοντας αυτήν την φορά την ιστορική αίθουσα της Ακαδημίας, η οποία πλέον φέρει το όνομα Cinobo Opera.

odeon opera to cinobo opera

Clean Attika: Μια Πορεία Συνδεδεμένη με τον Κινηματογράφο

Καθώς η Clean Attika προχωρά μπροστά, δεν ξεχνά ότι η πορεία της υπήρξε στενά συνδεδεμένη με τον χώρο του κινηματογράφου στην Αθήνα και ότι τα νήματα της μοίρας, του σινεμά και της καθαριότητας έχουν αποτυπωθεί βαθιά στην ταυτότητά της.

Η Clean Attika πιθανόν να μην είχε καν γεννηθεί αν δεν υπήρχε η Odeon Entertainment. Ούτε να είχε εξειδικευτεί στον τακτικό καθαρισμο χειμερινών και θερινών αιθουσών αν δεν ήταν η Spentzos Films. Σε κάθε περίπτωση οι κύκλοι της ζωής και των επιχειρήσεων υπήρξαν σύντροφοί μας, αντανακλώντας τον διαρκή δεσμό μεταξύ της Clean Attika, της Odeon Entertainment, της Cinobo και της Spentzos Films.

Από την πλευρά μας ως Clean Attika είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας, τη δέσμευσή μας για ποιοτικές υπηρεσίες και την αγάπη μας για τον κινηματογραφικό κόσμο. Καθώς ατενίζουμε το μέλλον, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να διατηρούμε το μεγαλείο της κινηματογραφικής κληρονομιάς της Αθήνας, να κρατάμε ζωντανή τη μαγεία των ταινιών και να μοιραζόμαστε αυτό το ταξίδι με όλους όσους εκτιμούν την τέχνη του κινηματογράφου και τη σημασία ενός καθαρού και φιλόξενου περιβάλλοντος.

Και φυσικά είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που οι μεγάλες αυτές εταιρείες του χώρου μας έδειξαν και συνεχίζουν να μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Συνεχίζουμε δυναμικά!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα και τις προσφορές μας!

Διαβάστε ακόμα

Ζητήστε Προσφορά.

Καλέστε μας στο 210 5051831

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε.