Τι είναι το ISO που μάλλον έχετε ακούσει πολλές φορές, ειδικά όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από επιχειρήσεις; Γνωρίζετε; Μήπως γνωρίζετε πόσα ISO υπάρχουν; Ή το βασικότερο: γιατί είναι καλό για μια επιχείρηση να έχει πιστοποίηση ISO;

Στο άρθρο αυτό θα σας λυθούν όλες οι απορίες γύρω από την ερώτηση «τι είναι το ISO». Και επιπλέον θα μάθετε γιατί πρέπει να προτιμάτε μια εταιρεία (στην περίπτωσή μας μια εταιρεία καθαρισμού) που έχει ISO από μια εταιρία που δεν έχει.

Ας τα δούμε όμως όλα με τη σειρά.

ISO logo

Τι είναι το ISO;

Με απλά λόγια το ISO (που βγαίνει από τα αρχικά των λέξεων International Organization for Standardization) είναι μια βεβαίωση ότι το προϊόν που παράγει μια επιχείρηση ή η υπηρεσία που παρέχει, πληροί κάποιες προϋποθέσεις, κάποια συγκεκριμένα standards. Τα πρότυπα αυτά αφορούν τα υλικά κατασκευής, τις διαδικασίες παραγωγής των προϊόντων, την οργανωτική δομή της παραγωγής τους ή της παροχής υπηρεσιών κλπ.

Τα πρότυπα αυτά καθορίζονται από άτομα που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και υψηλή τεχνογνωσία στο αντικείμενό τους και παίρνουν την έγκριση και επικύρωση ενός ανεξάρτητου, διεθνούς και αξιόπιστου φορέα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (όπως μεταφράζεται στα ελληνικά το ISO) εκδίδει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών, εμπορικών και ιδιόκτητων προτύπων παγκοσμίως βοηθώντας έτσι καταναλωτές και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν διαδικασίες, προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ποια τα πλεονεκτήματα του ISO;

Από την πλευρά του καταναλωτή, τη δική σας πλευρά δηλαδή, εξασφαλίζει ότι αγοράζετε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι ασφαλή, αξιόπιστα, και ακολουθούν κάποιους κανόνες διασφάλισης ποιότητας.

Από την πλευρά των επιχειρήσεων, το ISO προσφέρει ένα «αβαντάζ» στην εκάστοτε εταιρεία που της δίνει με τη σειρά του σημαντικό προβάδισμα έναντι άλλων εταιρειών του κλάδου – που δεν έχουν πιστοποίηση ISO – αναβαθμίζοντας την φήμη και την αξιοπιστία της στην αγορά, βελτιώνοντας παράλληλα τον τρόπο λειτουργίας της.

Σημαντικό: Το ISO δεν είναι αορίστου διάρκειας. Η κάθε επιχείρηση ελέγχεται αυστηρά σε τακτικά χρονικά διαστήματα και έτσι ανανεώνει την πιστοποίηση ή μπορεί και να την χάσει αν δεν βρεθεί ότι δεν τηρεί τους κανόνες διασφάλισης ποιότητας.

Πόσα ISO υπάρχουν;

Αρκετά. Υπάρχουν πρότυπα διαχείρισης ποιότητας που στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσίας ή στη μείωση λαθών στο προϊόν. Υπάρχουν πρότυπα υγείας και ασφάλειας που στοχεύουν στην μείωση των ατυχημάτων στον εργασιακό χώρο. Υπάρχουν περιβαλλοντικά πρότυπα με στόχο την προστασία και τον σεβασμό του περιβάλλοντος, πρότυπα διαχείρισης ενέργειας για την εξοικονόμηση ενέργειας κλπ.

Ποια είναι όμως τα βασικότερα ISO και τι σημαίνουν; Και γιατί είναι απαραίτητα για μια εταιρεία καθαρισμού;

1. ISO 9001:2015 – Σύστημα Διαχείρισης Ποιότηταςiso 9001

Τι είναι το ISO 9001:2015; Είναι η πιστοποίηση ότι μια εταιρεία οργανώνει τη λειτουργία της με εστίαση πάνω απ’ όλα στις ανάγκες του πελάτη.

Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση έχει μια ισχυρή πελατοκεντρική προσέγγιση εξασφαλίζοντας από την μια σταθερά ποιοτικές υπηρεσίες, προσπαθώντας παράλληλα να βελτιώσει την αξιοπιστία των υπηρεσιών της και την παραγωγικότητά της.

2. ISO 14001:2015 – Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισηςiso 14001

Το ISO 14001:2015 από την άλλη μεριά, βάζει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί μια επιχείρηση έτσι ώστε η παραγωγή των προϊόντων και η παροχή των υπηρεσιών της να μη βλάπτουν το περιβάλλον με τη λειτουργία της να συμβάλει στην αειφορία του πλανήτη.

Τι είναι το ISΟ αυτό με άλλα λόγια; Στην ουσία δηλώνει ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με την περιβαλλοντική νομοθεσία, εξοικονομεί φυσικούς πόρους και λαμβάνει φιλικά προς το περιβάλλον μέτρα.

3. ISO 45001:2018 – Σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

iso 45001

Και ερχόμαστε στο τρίτο ISO. Τι είναι το ISO 45001:2018; Το Σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία όπως λέγεται, πιστοποιεί ότι μια επιχείρηση λειτουργεί έχοντας λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να εξασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, των πελατών και των προμηθευτών της.

Αυτό σημαίνει ότι με τη λειτουργία της προσπαθεί να αποφύγει ατυχήματα στον εργασιακό χώρο, να μειώσει κάθε λογής κινδύνους και να δημιουργήσει ένα κλίμα που προάγει την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων.

3 iso

Clean Attika: Η εταιρεία καθαρισμού με τρεις πιστοποιήσεις ISO

Στην Clean Attika παίρνουμε τη δουλειά μας σοβαρά. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που έχουμε πιστοποιηθεί όχι για ένα αλλά και για τρία βασικότερα ISO που οφείλει να έχει μια εταιρεία καθαρισμού που σέβεται τον πελάτη και τον εαυτό της.

Η απόκτηση της πιστοποίησης κατά ISO 9001:2015 αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που πληρούν διεθνή πρότυπα ποιότητας και συνέπειας.

Η πιστοποίηση ISO 14001:2015 επικυρώνει την περιβαλλοντική μας υπευθυνότητα και την προτεραιότητα που δίνουμε στις βιώσιμες πρακτικές με έμφαση την μείωση των αποβλήτων και του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τέλος, το ISO 45001:2018 πιστοποιεί την τήρηση των υψηλότερων προτύπων επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας βεβαιώνοντας ότι η λειτουργία μας δεν βάζει σε κίνδυνο κανέναν πελάτη, προμηθευτή ή εργαζόμενο μας.

Τι είναι το ISO για την Clean Attika;

Για την Clean Attika το κάθε ISO δεν είναι απλά απόδειξη της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Αντίθετα οι πιστοποιήσεις ISO που διαθέτουμε αντιπροσωπεύουν την ολιστική μας προσέγγιση για την παροχή αριστείας σε κάθε πτυχή της επιχείρησής μας: την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού, την περιβαλλοντική μας ευθύνη και την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων μας.

Επιλέγοντας λοιπόν την Clean Attika, επιλέγετε έναν συνεργάτη που είναι αφοσιωμένος στην πελατοκεντρική προσέγγιση, στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες καθαρισμού, και στην προώθηση ενός ασφαλούς, βιώσιμου και ποιοτικού περιβάλλοντος.

Τώρα που γνωρίζετε τι είναι το ISO, θα διαλέξετε κάτι λιγότερο από την CleanAttika;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Εγγραφείτε στο newsletter μας.

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα και τις προσφορές μας!

Διαβάστε ακόμα

Ζητήστε Προσφορά.

Καλέστε μας στο 210 5051831

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε.